marți, 28 aprilie 2015

QucikMobile poate fi promovat și prin Profitshare!

     Trebuie să recunosc că provocarea de care vorbesc mai jos, de la Blogal Initiative, m-a entuziasmat atât de tare, încât am decis să ies puțin din zona mea de confort. Mă refer aici la stilul-mi clasic de scris articole, clănțănind tastatura și cam atât.
     Punând lucrurile cap la cap, e drept că nu mi-a tremurat prea tare vocea. Doar mâna. Acum nu știu dacă de la mine sau de la telefon. Cert e că se cer niște investiții. Iar programul de afiliere dintre QuickMobile și Profitshare ar putea fi o soluție la îndemână!
     Detaliile sunt prezentate mai jos:


luni, 27 aprilie 2015

Câteva Festivaluri la care să participi în Craiova Culturală

Craiova candidează la statutul de capitala culturală europeană pentru 2021. Craiova Culturală este puternic susținută de toată regiunea Olteniei, ceea ce uimește munteanca din mine, recent mutată în Banat. De unde atâta unificare?

Și mă explic: m-am născut lângă munte, într-o atmosferă tolerantă și plină de armonie. Mare mi-a fost surprinderea când, ajunsă în București la facultate, am luat contactul cu miștourile direcționate regional, cu moldoveni și olteni în primele rânduri. Ardelenii, muntenii, bănățenii... glumițe reduse, spre 0. Dar moldovenii și oltenii pot fi oricând punctul de plecare al unui banc.

Recunosc, nu am vizitat niciodată până acum Craiova. Dar Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 s-a aruncat serios în competiție pentru candidatura anterior amintită și mă gândesc că acest fapt se poate schimba oricând. Pe site am găsit o mulțime de variante, care să mulțumească gusturile oricărui spectator.


De exemplu, din categoria festivaluri, m-am informat că există o sărbătoare a Zaibărului și a Prazului, celebrată în Băileștiul natal al lui Amza Pelea. Cu spectacole folclorice și de muzică ușoară, cu degustări de rețete tradiționale care produc hipersalivații, urmând și un concurs de bancuri. Că așa sunt oltenii, cu inima ușoară și cu burta plina. De ținut minte pentru octombrie!
 

sâmbătă, 25 aprilie 2015

România se mișcă

În București- The Color Run. Sau Happiest 5k on the Planet. Este o cursă de 5 km focusată mai puțin pe timpul de alergare, mai mult pe sănătate, euforie și originalitate, în care participanții sunt vopsiți din cap până în picioare în culori, la finalul fiecărui kilometru parcurs. Se întâmplă azi, acum.

Tot în București- Crosul Stomatologilor. Este organizat de U.N.A.S. în Parcul Tineretului, Are în vizor, e drept, o nișă mai exact delimitată.

În Brașov- Brașov Marathon.Se ia startul din Piața Sfatului, pentru maraton, semimaraton, cros și copii.

În Tiimișoara- Timotion. Timișoara se mișcă.

Și eu sunt încă cu laptopul în brațe.

vineri, 17 aprilie 2015

Tur ciclist caritabil- Cărțile copilăriei

      Între 23 aprilie și 3 mai 2015 se desfășoară un tur ciclist caritabil, de peste 1000 de kilometri. Din Sighetul Marmației până în Constanța, ASR Principele Nicolae al României, campionul național la ciclism, Alex Ciocan, alături de alți cicliști pasionați din mediul business strâng fonduri pentru implementarea unui proiect național ce urmărește înființarea cluburilor de lectură "Cărțile copilăriei" în mediile defavorizate.

miercuri, 15 aprilie 2015

În Arad urmează Festivalul de ştiinţe umaniste

În perioada 23- 26 aprilie, Centrul Municipal de Cultură Arad invită locuitorii la Festivalul de ştiinţe umaniste- Despre libertate. Partenerii evenimentului, Biblioteca Judeţeană Alexandru D Xenopol Arad şi Librăria Scienta, vor fi gazdele unor activităţi care îi au ca invitaţi pe Gabriel Liiceanu, H.R. Patapievici, Teodor Baconschi, Petre Guran şi alţii. Pe parcursul celor 3 zile ale festivalului, se vor desfăşura mai multe conferinţe (Libertatea în timp, Arhitectura tranyiţiei. Primii ani de libertate, Au oare oamenii nevoie de libertate?) şi lansări de carte: Facebook. Fabrica de narcisism (Teodor Baconschi), O idee care ne suceşte minţile (Gabriel Liiceanu).


Evenimentul face parte din programul Arad 2021- Capitală culturală europeană

luni, 6 aprilie 2015

Ar trebui să creez o nouă categorie de postări

Să se numească simplu- oameni. Oamenii pe care îi întâlnesc în tren și în microbuz, dar mai ales în tren. Călătoria cu trenul este un adevărat univers. Spațiul mai aerisit, compartimentele mai largi, coridorul lung al fiecărui vagon sunt toate însumate motive care favorizează interacțiunea cu oameni.

Oameni diferiți, ciudați, tineri și bătrâni, care călătoresc cu bilete la preț întreg sau au reduceri, oameni care te încarcă de optimism sau, din contră, care îți mănâncă energia, oameni care zâmbesc și oameni care nu încetează să se vaite, oameni care înjură și oameni care tac, copiii pe care ii poti eticheta ca fiind "generația de azi".
E atât de mult studiu sociologic în toate călătoriile astea cu trenul, că uneori îmi pare rău că nu sunt un observator mai fin.

sursa

miercuri, 1 aprilie 2015

Grădinărim în fiecare zi: personalități, nu doar pământ!

     Eu sunt din categoria fericiților pentru care copilăria are culoarea genunchilor juliți, a mămăligii cu brânză și smântână și a coșului cu cireșe date în pârg, zgomotul puilor pufoși ocrotiți de cloștile întotdeauna cicălitoare și toată harababura celorlalte animăluțe de prin ograda bunicilor, mirosul ierbii proaspăt cosită după ploi scurte de vară și vatra bunicii. Copilăria are farmecul poveștilor bunicului meu, nea Mitu- pădurar în tinerețe, iubitor de munte și de tâlcuri, gospodar cunoscut și priceput.

     De la el am auzit următoarea povestioară, în vremea când eram mică și nu aveam prea concretizat parcursul viitorului meu.