Mici victorii personale și eșecuri. Limite, frici. Certitudini, căutări. Prăpastia dintre teorie și practică. Sinceritate, comunicare, bucurii, influența familiei. Trăiri individuale, prezentate în context lărgit, european. O poveste despre o inițiere. O poveste ca o viață. Acesta este rezumatul filmului Hippocrates (Franța, 2014, 102').
Un film impresionant, comic, emoționant, inteligent- Le Monde
Mi se pare admirabil modul în care anumiți oameni nu se opresc din a se descoperi pe sine. Este și cazul regizorului Thomas Lilti, absolvent al facultății de medicină, care transpune o realitate pe care o cunoaște bine în cel de-al doilea lungmetraj al său.
Filmul Hippocrates este inclus în programul Festivalului Filmului European. Cea de-a XIX-a ediție începe pe 7 mai și se desfășoară în 5 orașe. aducând publicului român peste 50 de proiecții. Și argumentul cel mai convingător pentru a participa se află în vorbele regizorului Tudor Giurgiu:
Celebrarea filmului european e, de fapt, o ocazie unică de a vedea ce-i doare (și) pe alții.
-Tudor Giurgiu, regizor,
Ambasador onorific al Festivalului Filmului EuropeanAșa că, dacă sunteți prin București (între 7-14 mai), Craiova (între 15-17 mai), Iași sau Târgu- Mureș (între 22- 24 mai) sau Hunedoara (29-31 mai), aruncați un ochi și pe pagina de facebook a festivalului și luați-vă o pauză de interculturalitate și diversitate, de sonorități plurilingviste și accente imposibile. E ca și cum, fără să stai pitit după perdea, vezi ce mai fac vecinii, te mai uiți prin casele și sufletele lor. te bucuri, te întrebi, plângi la drame, te amuzi la comedii, ai parte de filme biografice, documentare și filme de animație din 25 de țări europene. Mai lămurești un clișeu, te bucuri auzind și alte limbi, în afara englezei de toate zilele și mai trăiești o viață. Și țineți minte- Primum non nocere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu