miercuri, 22 octombrie 2014

Unii pentru alții, împreună!

     Să mergi sâmbătă la cea de-a doua ediție SkyRun. Să alergi tu și pentru cei care nu se mai pot mișca, adulți sau copii, pentru toți cei care nu se mai pot juca. Să urci tu cele 34 de etaje ale celei mai înalte clădiri din România, Sky Tower, și să te gândești la toți cei care nu se mai pot ajuta singuri.

     Vei începe maratonul de ascensiune energic, plin de speranțe și  curiozitate, ca fiecare dintre cei care își duc lupta cu diagnostice morbide. Cu credința că vei trece finnish-ul acestei provocări cu bine. Vei primi încurajări de pe margine și asta te va ajuta într-o primă instanță, dar apoi vei realiza că ești singur. Tu și cu tine, în prima linie a războiului din mintea ta, pentru 119 metri de maraton vertical. Ca fiecare dintre bolnavii care de-abia își poartă durerile.

     Și poate pe parcurs vei fi tentat să renunți, vei fi obosit și dezamăgit. Și vei trage de tine și nu vei renunța, pentru că-ți vei imagina că nici bolnavii cu cancere în stadii avansate și copiii cu diagnostic limitativ de viață nu iau în calcul opțiunea asta. Și merg mai departe, cu demnitate.
 


     Și vei ști că taxa ta de participare la acest maraton organizat de Raiffeisen Property InternationalRaiffeisen Bank și smartatletic va fi donație integrală în beneficiul Fundației Hospice Casa Speranței. unitatea cu paturi amenajată în parcul Plumbuita, pentru pacienții care necesită servicii medicale de îngrijire paliativă. Sau, poate ești blogger și poți informa mai departe cercul cititorilor tăi si te poți și înscrie gratuit într-o competiție separată, de unde poți câștiga câteva premii faine. Până la urmă, nu toată lumea este pasionat de mișcare, dar stă în puterea noastră să dăm mai departe veștile despre evenimentele de responsabilizare socială, care pot fi luate ca exemplu de implicare.

      Concomitent cu maratonul de ascensiune a celor 680 de trepte, Gabriel Solomon, organizator, alergător, blogger, va încerca o premieră națională, fiind protagonistul unui maraton de 24 de ore de alergare pe scări. Așa da model de voință și putere!

     Și nu uita, pe lângă contribuția financiară realmente importantă în această inițiativă, poți să oferi unui pacient bolnav timpul tău, luând în calcul posibilitatea voluntariatului în centrele din Brașov sau București. Pentru că sunt momente pe care banii nu le pot construi. Suntem împreună, unii pentru alții, sub aceeași stea.

     Hai, să vii și tu sâmbătă!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu