marți, 20 noiembrie 2018

Fantastic Beasts 2 @Cinema City


Seria Fantastic Beasts bazat pe cărțile scrise de J.K. Rowling a început în 2016 cu primul film Fantastic Beasts and Where to Find Them și continuă în 2018 cu The Crimes of Grindelwald.


Filmul ne face să ne întoarcem în Universul Harry Potter. Eroul este Newt Scamander, autorul cărții omonime din care studiază Harry Potter în timpul primului an la Hogwarts, iar filmul îi prezintă aventurile și prietenii săi, vrăjitori și prieteni din lumea Încuiaților, cât și micii săi prieteni, animalele fantastice, care apar mai puțin decât în primul film.

Regizorul este tot David Yates, care a regizat și primul din serie, cât și 4 filme din seria Harry Potter. Distribuția este interesantă: Newt Scamander este interpretat de Eddie Redmayne, un actor de care bănuiesc că ați mai auzit, mai ales pentru rolul celebrului fizician Steve Hawkins, care dupa părerea mea este puțin fad în interpretare; Johnny Depp în rolul lui Grindelwald, Jude Law interpretându-l pe Albus Dumbledore din tinerețe si mulți alții.


Acțiunea se petrece în anul 1927, și începe cu evadarea dramatică a vrăjitorului  Gellert Grindelwald care în scurt timp își adună adepții pentru răzbunarea sa. Singurul care ar putea să-l oprească este vrăjitorul pe care l-a numit cândva cel mai drag prieten al său, Albus Dumbledore. Dumbledore va trebui să caute ajutorul vrăjitorului care l-a învins pe Grindelwald odată, fostul său student, Newt Scamander. Acesta impreună cu prietenii săi Tina, Queenie și Jacob își incep aventura în lumea fantastică a vrăjitorilor. Vor reuși să îl oprească pe maleficul Grindelwald? Continuarea o asteptam peste 2 ani când va apărea următorul film din serie.
Imaginea filmului este excelentă, cadre bine filmate, care scot în evidență lumea magică propusă de Yates și Rowling, mai ales ca e vorba de un film în format IMAX 3D.

Vă recomand să mergeți la film, pentru toți fanii Harry Potter, și neapărat pentru a fi introdus cu adevărat în lumea fantastică a magiei, cum am avut eu ocazia la Shopping City Timisoara, în sala IMAX la Cinema City.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu