marți, 10 martie 2015

Fericirea pe față

Există în vocabularul limbii române mai multe expresii țesute în jurul "feței", cu sens mai mult sau mai puțin plastic decât cel de bază. Să dai lucrurile pe față, să faci față unei provocări, a se da pe față, a-și întoarce fața de la cineva/ ceva, a face fețe-fețe, a scăpa cu fața curată. Cel mai mult îmi plac prima și ultima, mi se par atât de încărcate de însemnătate, jonglând între propriu și metaforă.

Există tot în România, cu o activitate de pe 120 de ani, o companie de produse cosmetice, cu largă recunoaștere la nivel internațional, care se preocupă de frumusețea femeilor, implicit de...față. Principiile active folosite în activitatea Farmec sunt majoritatea adunate din natură: fructe hrănitoare și bogate în vitamine, plante medicinale, argilă din munți, alături de ingrediente de ultimă generație, atent testate în laboratoare de specialiști. Produse fără parabeni, care să îngrijească și completeze frumusețea naturală, care se armonizează cel mai bine cu un zâmbet plin, cu ochi calzi și inimă ușoară.

Frumusețea este o chestiune de gust. Iar gusturile se discută. Pentru mine, strălucirea tenului este un criteriu important. Dar eu îmi doresc tot timpul lumină. Cer adesea, uitându-mă în sus, să primesc lumina sufletească de care am nevoie pentru armonie. Cred că fiecare dintre noi îi atingem pe cei din jurul nostru cu energie, cu lumină. Îndrăgostiții au fețele radioase, luminate dinăuntru. Persoanele cu stil de viață sănătos au chipurile luminoase, Persoanele împăcate cu trecutul lor au liniștea pe față.


Dacă de frumusețea exterioară a feței are grijă noua linie Gerovital Happiness, destinată persoanelor cu vărste peste 16 ani, dar și femeilor mature, pentru o îngrijire de bază, recunosc că de fericirea interioară trebuie să mă preocup mai intens. Aș vrea să am mai multe soluții la îndemână, așa cum sunt cremele Color Control (cc cream), disponibile în trei nuanțe, îmbogățite cu pigmenți naturali, estompând eficient imperfecțiunile și urmele de oboseală. Eu sunt tipul colorat, cu ten mixt, sensibil, cu tendință acneică. Și soluția potrivită mie este una delicios de apetisantă; Gerovital Happiness Afine pentru tenul mixt- gras, deoarece acidul salicilic,Sebarylul, Sepitonic M3 și extractul de afine contribuie la reglarea secreției de sebum, care oferă pielii un aspect matifiat.

Consider că frumusețea interioară vine din armonie. Din acceptare și calm, din iertare și împăcare. Nu cred în fericiri mari, surprinzătoare ci în cele mici, constante, echilibrate. Pentru mine, fericirea se simte ca ploaia intensă, scurtă, dintr-o zi de vară și gustul soarelui ieșit imediat din nori. Mirosul de iarbă proaspăt cosită. Fericirea are gustul și farmecul vișinelor, amar și dulceață în aceeași bucată de pulpă.

Sunt mare consumatoare de fructe și de departe aceste fructe vișinii sunt preferatele mele. Bogate în nutrienți, vitamina C, antocianine sau antioxidanți, combat insomnia și au conținut caloric mai scăzut decât surorile lor mai puțin vișinii, cireșele. Vișinele au proprietăți de regenerare și tonifiere a tenului, precum și capacitate emolientă, de vindecare a tegumentelor crăpate.

 Așa cum unii dintre noi preferăm muntele, iar alții marea. Așa cum unii consumă vara numai pepene, iar alții numai caise sau vișine. Gusturile sunt o nuanță de inspirație și întotdeauna este de preferat să ai variante de unde să alegi, principiu care se poate aplica și în rândul ritualurilor de îngrijire.

Hai cu fericirea pe față, la propriu și la figurat!

***
Articol înscris în competiția SuperBlog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu