luni, 9 februarie 2015

Suge-o, Ramona!

     In ciuda titlului vulgar, cu conotatii concrete, care nu lasa loc de intrerpretari fine, Suge-o, Ramona este o declaratie de dragoste pentru Anemona. Este, totodata, o cronica a unor relatii pline de orgoliu si jocuri, de demonstratii si lupte copilaresti, o cronica a unor relatii nesanatoase din care nu te poti desprinde in timp util, incat sa nu ramai cu sechele. Incat sa stii sa apreciezi autenticul atunci cand apare. Este o carte despre greseli, impulsuri sexuale, droguri si distractii de moment.
   
     Nu este vreo opera literara de mare valoare, nici macar analiza psihologica sau structuri narative deosebite, este o suma de povesti scrise intr-o maniera directa, detaliata, amuzanta, exagerata. Suge-o, Ramona este scrisa de Andrei Ciobanu, comedian de stand-up si este disponibila si online pentru un numar generos de capitole si aventuri. Pentru a deslusi deznodamantul firelor sentimentale, trebuie sa achizitionati cartea din librarii, la pretul de 39 de lei. Asa cum zicea Patratel, cartea e inchegata fie dintr-o realitate care te face sa pui la indoiala calitatea generatiilor care ne urmeaza, fara a generaliza viitorul subru care ne caracterizeaza degradarea umana, fie dintr-o imaginatie perfect sincronizabila in timp si planuri.

     Cartea, tocmai prin stilul ei direct si ascutit, de la care nu face economie in nici un paragraf, poate fi o provocare pentru intelectualul pudic, care vaaai! se oripileaza numai cand vede titlul pe rafturile librariilor. E drept ca nici nu putem cataloga orice text ca fiind literatura, dar dincolo de prejucati, e intotdeauna preferabil sa lasi loc propriilor concluzii. Poate sa dai o sansa unui text care face aluzie din start la sex oral si care abunda in detalii din scene intime. Unui text care te rasplateste cu umor grotesc si o tehnica fara dantelarii sau comparatii subintelese.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu