marți, 31 mai 2016

Christinne și Gigi, o poveste la limita dezmembrării

Gigi este o doamnă drăguță, parțial de treabă la cei peste 333.333 km, îmbătrânită de rugină, ca o mătușă de griji, cu tremurături posturale la viteză, de la roți strâmbe (a se citi prost echilibrate). Gigi m-a plimbat mult, bine, în siguranță, a gustat din atmosfera estivală din Vamă, s-a scufundat în cratere pe drumuri montane ca să ajung eu la înălțimi, mi-a purtat sabenele cu caserole și haine pe traseul cămin- mama, a văzut băieți pupându-mă. Gigi m-a încălzit în nopți târzii de tinerețe, m-a învățat punctualitatea în contextul infrastructurii și parcărilor lipsă din capitală și a cursurilor cu prezență obligatorie de la 8, știe poveștile prietenilor mei și prietenii de poveste.

Gigi este parte din familie de vreo 16 ani și pentru doar doi ani a cunoscut drumurile vestice. A cedat sistemic vineri, pe autostrada Arad- Timișoara, când destinația finală este București. Spectaculos, cu un bum! de apă, care să mă scoată din reverie și entuziasm, pe țeava de eșapament și cu panica aferentă unei scurte staționări pe banda de urgență, cu ridicat capotă și semnalizat incidentul. Diagnosticul inginerului din familie a fost grav pe moment, ca apoi să continue morbid: arderea garniturii de chiulasă. Suprepresiunea din circuitul de răcire a determinat spargerea mai multor furtune și garniture ale sistemului de răcire și uite- așa a urmat o reconfigurare de traseu și priorități: am ieșit de pe autostradă și ne-am oprit în prima parcare de unde am putut să ne facem stocuri de apă. Inevitabilul s-a produs, ce a urcat a fost tragedie: contactat platform de închiriat, stricat planurile prietenului cu dubiță cu cârlig și suit mașina  cu destinație garajul părinților, la 250 km depărtare. Că doar nu era să o las în fața blocului!

Soluția este simplă: caut motor funcțional Y17 DT.


Și cum disperarea este mama soluțiilor, iar Google tatăl lor, vineri noaptea, cu Gigi pe platformă și cu telefonul în mână, din dreapta șoferului, am găsit dezmembrăripenet. Că doar nu așteptam să reînceapă săptămâna, să merg din service în service, să-mi mulez programul meu de muncă pe programul lor de funcționare, să „socializez” cu mecanici misogini cu chef de glumițe și discriminare, incapabili să înțeleagă că nu toate femeile își aleg mașina după culoarea caroseriei.


Site-ul ăsta este o bursă de piese auto și mi-a plăcut tare secțiunea în care utilizatorii postează o cerere pentru componenta dorită, cerere ce va fi înaintată către toate parcurile de dezmembrări din sistem. Avantaje? Ohohooo, multe. Timp scutit, cumul de oferte, comparații posibile! Totul pe mail, scăpând de privirile sceptice ale interlocutorilor mecanici. Plus posibilitatea de feedback la sfârșitul tranzacției, pentru transparență și seriozitate.

Povestea mea și a lui Gigi poate fi cu happy-end! Doar că... Gigi a primit anul trecut cu garnituri noi de capac chiulasă și cămăși la injectoare. Am trecut, cu măsuri impuse rapid și când mi s-au blocat etrierele de frânare. Totuși, n-am iertat-o ușor când, în primăvară, a cedat compresorul de aer rece. Am mai amenințat-o eu că pauze, că dragostea nu mai funcționează ca în primul an, că năbădăi, dar zău că acum mă gândesc că poate, de fapt, soluția e cu  piese VW Polo, să dau dricuța mea Astra pe Bubu-ul surorii mele.

Dezmembrări pe net, domn'e, sau, cu alt cuvânt, adaptare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu