vineri, 17 aprilie 2015

Tur ciclist caritabil- Cărțile copilăriei

      Între 23 aprilie și 3 mai 2015 se desfășoară un tur ciclist caritabil, de peste 1000 de kilometri. Din Sighetul Marmației până în Constanța, ASR Principele Nicolae al României, campionul național la ciclism, Alex Ciocan, alături de alți cicliști pasionați din mediul business strâng fonduri pentru implementarea unui proiect național ce urmărește înființarea cluburilor de lectură "Cărțile copilăriei" în mediile defavorizate.


     Turul ciclist este și o inițiativă civică. Poți participa la evenimentul organizat de Asociația Curtea Veche, poți dona cărți celor care nu au sau te poți implica în promovarea campaniei și strângerea de fonduri. Statisticile spun că țara noastră este la coada clasamentului în Uniunea Europeană privind numărul de cărți citite pe cap de locuitor; peste jumătate din cetățeni au dificultăți de înțelegere a ceea ce citesc. 60 % dintre români nu practică sport niciodată. Organizatorii sunt conștienți că atitudinea modelelor de viață ale copiilor față de sport determină atitudinea celor mici.

     Dragostea pentru cărți, dezvoltare personală și pentru învățare ar trebui să fie asemenea mersului pe bicicletă: să nu se uite niciodată. Iar voluntariatul și grija pentru aproape ar trebui să fie principii de bază ale unei societăți bazate pe respect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu