joi, 23 iunie 2016

Frigiderul, influencer de top în bucătărie

     Motto:
Ceea ce contează cu adevărat este în interior. (psihologie contemporană)

     Acesta este un crez care își găsește aplicabilitate în mai multe planuri ale vieților noastre, de la alegeri personale, la cosmetice și chiar electrocasnice. Dar grosso modo, este definiția antică a rolului frigiderului. Numai că, de când cu viața în concubinaj, bucătăria a căpătat alte sensuri și este lesne de demonstrat că dragostea chiar trece prin stomac, astfel că frigiderul devine sursă de inspirație electrocasnică, de provocări gospodărești și inepuizabil motor de dragoste.

Frigiderul este o oglindă
     Să deschizi un frigider care nu-ți aparține mi se pare un gest lipsit de curtoazie, o pășire în intimitate- găsesc frigiderul o oglindă a caracterului uman- dacă așezarea alimentelor respectă compartimentarea inițială, așa cum respectăm sau nu căile bătute ale vieții, cuvinte sau promisiuni sau încrucișăm comportamente, oameni, momente; dacă oalele sau caserolele sunt acoperite sau interiorul frigiderului este un melanj olfactiv al bucatelor existente; dacă frigiderul chiar adăpostește ceva sau este doar un alt electrocasnic atât de necesar de sărbători sau în momentele când se primește pachetul de la mama/ soacră/ mătusă. 


     „Niciodată nu mi se va putea scoate din cap faptul că cruditățile cu maioneză au ceva fundamental sexual.”  O delicatesă,  Muriel Barbery

Frigiderul este expresia gusturilor și suma alegerilor personale
     Bere, fripturi îndesate în vase de yena sau straturi de legume mirosind a rouă și fructe proaspăt date în pârg, ciorbe și supe și felul doi sau doar accesorii- muștar, ketch-up, sosuri pentru chips-uri. 

     Și știi vorba aia veche, „Ține-l flămând ca să poftească mai mult”- „Confesiunile unei iubărețe, Michellee Cunnah


     Fără să risc să devin superficială, nu contează numai interiorul! Și nici clișeele care pun egalitate între frigider și bere, frigider și caniculă, bere, fotbal și campionate de sezon sau frunze de salată. Că dacă nu trăiești într-un iglu, frigiderul ți-e la fel de necesar și în decembrie, ca-n mijloc de iunie!


Frigiderul este loc de depozit
      Ba chiar suport de televizor! Și dacă ai frigider Liebherr, cu garanție acordată de 6 ani (valabilă pentru produsele cumpărate în perioada 15 mai- 31 august 2016), dar nu ai obiceiuri casnice de șters praful, asta va spune multe despre tine, deoarece e clar că la asemenea garanție, calitatea produselor este indubitabilă, iar tu nu vei avea motive să te fâțâi cu frigiderul la reparații, deci, nici să strici aranjamentele de pe el.
Frigiderul influențează nevoi creativo- decorative
     Cu siguranță știați asta, că doar trăim vremuri în care suntem obsedați de controlul. Ne pasionează asortarea exteriorului frigiderului cu culorile mobilierului înconjurător, aderăm la tendințe ca cea a mobilierului de bucătărie care să incorporeze electrocasnice, prin design modern Zen și deco!

Magneți, magneți, magneți!
     În aceeași ordine de idei, frigiderul este indicatorul culturalo- touristic modern. Este un suport modern pentru expunerea amintirilor și a locurilor bifate în expediții anterioare, de tine sau de prieteni, sursă constructivă de rememorat zâmbete sau de visat cu ochii deschiși dimineața, în drum spre micul dejun. Aici se inserează poza mentală din bucătăria fiecăruia.

Adio, vânătoare!
     Electrocasnicul ăsta cu freon este un mijloc de gâdilat ego-ul falșilor vânători de lângă noi, care, în amintirea vremurilor sălbatice, se recompensează cu răcoritoare la îndemână, mângâindu-și tacticos burta, cu recunoștință pentru alimentele care nu se mai află în pericolul alterării.

În loc de concluzie, vă las pe voi să îngrijiți sămânța pe care v-am sădit-o privind influența pe care cel mai probabil nu ați acordat-o până acum freonului și reiau o glumă din spectacolul de teatru „Caramitru, Mălăiele, câte-n lună și în stele”:

Femeile nemăritate vin acasă, se uită în frigider și se aruncă în pat. Femeile măritate vin acasă, se uită în pat și se aruncă în frigider!



Surse foto:
www.dribble.com
www.giphy.com
http://liebherr-electrocasnice.ro/
https://www.facebook.com/puuung1/?fref=photo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu